content image

Overige behandelingen

Bergman Beauty Care salonbehandelingen

Bergman Beauty Care is ontwikkeld door de medische specialisten van Bergman Clinics.

De Bergman Beauty Care salonbehandelingen zijn ontwikkeld om in combinatie met de complete huidverzorgingslijn het beste resultaat te behalen voor uw huid. Uw huid zal van een gemiddelde huidconditie veranderen naar een optimale huidconditie met een jeugdige uitstraling. De behandelingen bestaan uit een combinatie van een intensieve reiniging, massages, unieke maskers en intensieve ampullen.

Vraag naar een vrijblijvend advies gesprek, of plan een kennismakingsbehandeling voor maar liefst €27,50!

content image
content image

Bindweefselmassage

Bindweefsel kun je vergelijken met het cement tussen de stenen van een huis. Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt het organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Ook hebben de cellen in het bindweefsel een grote rol bij het wondgenezingsproces. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings- en afvalstoffen.

Een jong, strak en rimpelvrij gezicht bestaat van binnen uit goed bindweefsel. Dit bindweefsel zit vol collageen en elastine. Tijdens het verouderen van de huid wordt er minder collageen en elastine in het bindweefsel aangemaakt. De rek gaat er als het ware uit. De huid wordt slapper en dat heeft tot gevolg: rimpels! 

De bindweefselmassage

Een bindweefselmassage is een uitstekende manier om de huidconditie te verbeteren. De behandeling verhoogt de doorbloeding en activeert de huidstofwisseling. De bindweefselmassage is uitermate geschikt om littekenweefsel los te maken en om een verslapte huid, een slecht doorbloede huid, een verouderde huid, rimpels of acne te verbeteren en/of te verminderen. 

Door de stevige massagegrepen in het bindweefsel wordt de aanmaak van collageen sterk gestimuleerd. Door de huid goed te doorbloeden, is de huid beter in staat om voedingstoffen op te nemen. Bij een slechte doorbloeding kunnen o.a. rimpels, verklevingen of acne ontstaan. Dit betekent dat de celwanden bijna niet in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Door de Bindweefselmassage wordt de circulatie verbeterd en daardoor wordt de huidconditie geoptimaliseerd. Door deze aanpak krijgt u een gezondere en stevigere huid met een gezonde kleur.

Met deze massage worden o.a. de volgende effecten bereikt:
- Verbetering van de huidconditie
- Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens 
- Versteviging en nieuwe aanmaak van bindweefsel
- Verbetering van de huidstructuur en huidteint
- Stimulering van de huiddoorbloeding
- Reductie van stress door het opheffen van onderhuidse verklevingen
- Opnameverbetering van werkstoffen
- Bevordering van de celdeling